Home » Omgeving

Omgeving

Vakantiepark De Katjeskelder ligt midden in het natuurgebied De Vrachelse Heide in de provincie Noord-Brabant. Het park ligt tussen de steden Oosterhout en Breda in en is daardoor een perfecte uitvalsbasis voor een leuke vakantie! De omgeving van De Katjeskelder is zeer veelzijdig en u vindt hier vele leuke activiteiten voor een dagje uit. Lekker wandelen en fietsen over de heide, een bezoek brengen aan één van de omliggende steden of een boottochtje maken door de Biesbosch. Tijdens uw vakantie op ons park hoeft u zich zeker niet te vervelen!

Breda

Breda is een typisch Brabantse stad waar u het echte Bourgondische leven ontdekt. U kunt hier culinair genieten bij één van de restaurants op de grote markt of lekker slenteren door het prachtige stadspark. De Grote of Onze Lieve Vrouwe kerk op de grote markt is voor cultuurliefhebbers zeker een bezoekje waard. Ook is Breda een echte winkelstad. U vindt hier een zeer gevarieerd winkelaanbod met bekende merken en leuke boetiekjes om eens goed rond te snuffelen. Een bezoekje aan Breda is een leuk uitstapje tijdens uw verblijf op De Katjeskelder!

Natuur

Bent u niet zo'n stadsmens en zoekt u liever de rust van de natuur? Of wisselt u graag bezoekjes aan de stad af met natuuractiviteiten? Dan is ons park uitermate geschikt voor u. Vanaf het park loopt u direct de natuur in en ook Nationaal Park De Biesbosch ligt op een korte afstand. De Biesbosch is het grootste zoetwatertijdengebied van Europa en tevens het leefgebied van de bever. Er zijn hier volop mogelijkheden voor leuke activiteiten zoals wandelen/fietsen over kronkelpaadjes en langs de open weide, varen met een fluisterboot of kanoën. U kunt hier ook een gids huren die u meeneemt op excursie door het Nationaal Park. Vergeet hierbij zeker geen verrekijker mee te nemen voor het spotten van bijzondere vogels. In één van de bezoekerscentra kunt u veel informatie krijgen over het gebied en één van de tentoonstellingen bekijken.

Gezellig uitgaan in gastvrij Breda

Een stadswandeling of rondleiding is de ideale manier om Breda op een speelse en interactieve manier te leren kennen. U kunt ervoor kiezen om op eigen gelegenheid op pad te gaan aan de hand van een routeboekje of onder leiding van een gids. Voor historie- en cultuurliefhebbers is er De Historische Kilometer, een route waarmee u langs de mooiste historische monumenten van Breda komt. De Shops & Funroute leidt u langs talloze cadeauwinkeltjes, antiekzaakjes en boutiques. En wat dacht u van een wandeling met een verhalenverteller? Ontdek zelf deze mooie stad!

Naar alle activiteiten